Негізгі тамақ өнімдерін тұтынудың ең төменгі нормаларынан есептелген орта есеппен халықтың жан басына шаққандағы күнкөрістің ең төменгі деңгейінің шамасы 2011 жылғы мамырда өткен аймен салыстырғанда 0,8, 2010 жылғы мамырмен салыстырғанда 21,9 пайызға өсті. Оның құрылымында ет пен балықты сатып алуға жұмсалған шығыстардың үлесі 19,9, сүт, май-тоң май өнімдері мен жұмыртқаға — 15,8, жемістер мен көкөністерге — 13,4, нан және жарма өнімдеріне — 8,1, қант, шай және дәмдеуіштерге 2,8 пайызды құрады.
Соңғы жаңалықтар
Мемлекет басшысы «Астана» халықаралық қаржы орталығының басқарушысы Ренат Бектұровты қабылдады
Жаңалықтар
2 Мамыр
"Мадридтегі турнир": Елена Рыбакинаның жартылай финалдағы қарсыласы белгілі болды
Жаңалықтар
2 Мамыр
Қазақстанда арзан тарифті жаңа байланыс операторлары пайда болады
Жаңалықтар
2 Мамыр
Тасқын салдарынан қанша үй жарықсыз отыр
Жаңалықтар
2 Мамыр
Олар Салтанаттың денесін мазақ етті – Нүкенованың ағасы Бишімбаев пен Байжанов туралы
Жаңалықтар
2 Мамыр
Жүзуден Қазақстан командасы Түркия чемпионатына қатысады
Жаңалықтар
2 Мамыр
Қазақтың жігіттері әйелдің образына кіруге неге сонша құштар болып кеткен?
Жаңалықтар
2 Мамыр
"Қан" құйылған шөлмек": Прокурор соттта Бишімбаевтің өрескел қателік жібергенін айтты
Жаңалықтар
2 Мамыр