Бұл туралы Caravan.kz медиа порталы tengrinews.kz-ке сілтеме жасап хабарлайды.
Жаңа зерттеудің (Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases журналында жарияланған) авторларының бірі доктор Дэвид Иггманның айтуынша, кейбір кофе түрлері холестерин деңгейін көтеретіні бірнеше онжылдық бұрын белгілі болған.
Зерттеу нәтижесінде сүзгіден өтпеген немесе кофемашинада дайындалған кофеде кафестол мен кахвеол болатыны анықталды. Бұл заттар холестерин деңгейін арттырады.
Ал, сүзгіден өткен кофе құрамында холестерин деңгейін көтеретін заттар әлдеқайда аз болады. Сондықтан бұл түрі қауіпсіздеу саналады.
Сонымен қатар, зерттеуде кофемашиналардың сұйық модельдері де жақсы таңдау екені көрсетілді. Бұл құрылғыларда дайындалған сусын сұйық кофенің концентратын ыстық сумен араластыру арқылы алынады. Нәтижесінде дитерпені өте аз, яғни қағаз сүзгі арқылы сүзілген кофе секілді пайдалы сусын шығады.