Майды азық-түлік ретінде пайдалануға болады. Бірақ ол ештеңе емдемейді. Коронавирус кезінде зақым келтіруі мүмкін, себебі холестеринді, қанның басқа компоненттерін арттырады. Майлы өнімдер қанның қоюлануына әсер етеді", — деп түсіндірді Гриднев "Sputnik Қазақстанға" берген сұхбатында.
Ол коронавирустық инфекция кезінде науқастарға қан сұйылтуға арналған препараттар (антикоагулянттар) тағайындалғанын еске салды.
Бұрын Киров атындағы әскери-медициналық академияның ресейлік мамандары коронавируста асқазан-ішек жолдарының аурулары кезіндегі диетаны сақтауды ұсынды.
КВИ-мен ауыратын науқастарға сүт, ащы тағамдар мен дәмдеуіштерді, майлы, тұздалған, ысталған тағамдарды, ұн және консервілерді пайдалануды қысқарту керек.
Диетада жеңіл өнімдер — ботқалар, сүзбе, көкөністер, майсыз құс еті, балық, сондай-ақ бір күн бұрын піскен нан басым болуы керек.
Бұған дейін денсаулық сақтау министрлігі қандай "халықтық" емдеп тәсілдерін коронавирусқа қарсы қолдануға болмайтынын хабарлады.
"Майды азық-түлік ретінде пайдалануға болады. Бірақ ол ештеңе емдемейді. Коронавирус кезінде зақым келтіруі мүмкін, себебі холестеринді, қанның басқа компоненттерін арттырады.
Майлы өнімдер қанның қоюлануына әсер етеді", — деп түсіндірді Гриднев " Sputnik Қазақстанға" берген сұхбатында.
Ол коронавирустық инфекция кезінде науқастарға қан сұйылтуға арналған препараттар (антикоагулянттар) тағайындалғанын еске салды.
Бұрын Киров атындағы әскери-медициналық академияның ресейлік мамандары коронавируста асқазан-ішек жолдарының аурулары кезіндегі диетаны сақтауды ұсынды.
КВИ-мен ауыратын науқастарға сүт, ащы тағамдар мен дәмдеуіштерді, майлы, тұздалған, ысталған тағамдарды, ұн және консервілерді пайдалануды қысқарту керек.
Диетада жеңіл өнімдер — ботқалар, сүзбе, көкөністер, майсыз құс еті, балық, сондай-ақ бір күн бұрын піскен нан басым болуы керек.
Бұған дейін денсаулық сақтау министрлігі қандай "халықтық" емдеп тәсілдерін коронавирусқа қарсы қолдануға болмайтынын хабарлады.