Сан түрлі дертке шипа құрма жемісі дастарханға көбінесе Рамазан айында қойылатыны белгілі. Ғалымдар дәруменге бай бұл жемісті жиі тұтынуға кеңес береді.
Құрманың құрамында калий, магний, кальций, темір көп. Сондықтан, қан аздық, күйзеліс, өкпе қабынуына таптырмас ем.
Дәруменді жеміс артериялық қан қысымын реттейді. Оның құрамындағы микроэлементтер мерзімдік авитаминозға көмектеседі. Тек, мөлшерден тыс пайдаланбау қажет.
Соңғы жаңалықтар
"Ата-ана тарапынан балаларға материалдық жағдай жасалмайынша, балалар кәмелеттік жасқа толмайынша - ажырастырмау керек": Ажырасуға қатысты заңға өзгеріс енгізіле ме?
Жаңалықтар
26 Сәуiр
Олжас Бектенов Анкарада Режеп Тайып Ердоғанмен кездесті
Жаңалықтар
26 Сәуiр
Мемлекет басшысы Қазақстан халқы Ассамблеясының «Бірлік. Жасампаздық. Өрлеу» атты ХХХІІІ сессиясын өткізді
Жаңалықтар
25 Сәуiр
Алматы әуежайында Air Astana ұшқышы есірткіге мас күйде ұсталды
Жаңалықтар
25 Сәуiр
Еркін күрестен соңғы лицензиялық турнирге баратын балуандар белгілі болды
Жаңалықтар
25 Сәуiр
Қиындықтың артында бір жақсылық тұр - Президент
Жаңалықтар
25 Сәуiр
"Жел шығарып, қақырынып отыра береді": Кореяда өмір сүретін қазақ қызы кәрістердің ұнамсыз қылықтарын айтты
Жаңалықтар
25 Сәуiр
"Тізерлеп тұрып, “сүйемін, ұрмаймын” деді": Бұрынғы күйеуіне қосылып, өлім құшқан қазақ әйелінің оқиғасы елді жылатты
Жаңалықтар
25 Сәуiр
Өмірлік жөн-жоралғылар: Қазақтың ырым-тыйымдары
Жаңалықтар
25 Сәуiр
Су тасқыны салдарынан қанша бас мал өлгені белгілі болды
Жаңалықтар
25 Сәуiр