Адам ағзасында зиянды микробтармен күресетін пайдалы бактериялар өмір сүреді. Солардың бірқатары адамның тамағында (жұтқыншақ) шоғырланған. Адам ыстық асты суыту үшін үрлегенде тамақтағы бактериялар деммен бірге ыстық асқа түседі. Ыстық бумен араласып, әлгі пайдалы бактерияларымыз зиянды бактерияларға айналып, асқазанымызға қайта түседі. Ол гастрит, язва сияқты асқазанның ойық жараларының пайда болуына себепкер болады, сондай-ақ асқорыту жүйелерінің зақымдануына әкеп соғады.
Ал Ибн Аббас (р.а.) былай деген:
«Пайғамбарымыз (с.ғ.с.) ыдыстың ішіне дем алуға немесе үрлеуге тыйым салды» (Тирмизи, әшрибә 15).
Соңғы жаңалықтар
Қарағанды облысында 1000 шақырымнан астам жол жөнделеді
Жаңалықтар
19 Мамыр
Мұсылман фестивалінде алғаш рет қажылыққа жолдама беріледі
Жаңалықтар
19 Мамыр
Алматыда «Музей түні» қалай өтті
Жаңалықтар
19 Мамыр
Бүгін дзюдодан әлем чемпионаты басталады
Жаңалықтар
19 Мамыр
Mass Alert жер сілкінісін ескерту жүйесі 1 маусымға дейін Алматыда пилоттық режимде іске қосылады
Жаңалықтар
19 Мамыр
Астанада «Музей апталығы» басталды
Жаңалықтар
19 Мамыр
Сарыағашта жоғалған 3 жасар бүлдіршіннің денесі өлі табылды
Жаңалықтар
19 Мамыр
Тоқаев БАӘ Президенті шейх Мұхаммед бен Заид Әл Нахаянмен телефон арқылы сөйлесті
Жаңалықтар
19 Мамыр
”Елорда кубогы”: Сәкен Бибосынов финалға шықты
Жаңалықтар
17 Мамыр
Қазақстандықтар Қытайға жиі ұшатын болады
Жаңалықтар
17 Мамыр