Лазарева өңделген ірімшік кальцийдің, фосфордың және кейбір дәрумендердің көзі екендігімен келісті. Бірақ оның құрамындағы фосфаттардың көп мөлшерін атап өтті.
"Фосфаттар — бұл пасталық құрылымды беру үшін қосылатын заттар. Ал фосфаттардың зиянды екені анық дәлелденген. Атап айтқанда, фосфаттар кальцийдің сіңуіне кедергі келтіреді ", — деп ескертті ол маман.
Дәрігердің айтуынша, фосфаттың артық дозасы ағзадағы кальций қорларын бұзады және сүйектерге, әсіресе балалардың тірек-қимыл аппаратының қалыптасуына зиян келтіруі мүмкін.
"Өңделген ірімшікті көп пайдалану тіпті рахит ауруын тудыруы мүмкін", — дейді дәрігер.